Bezoekers tellen tijdens een evenement

Het tellen van bezoekers tijdens een evenement is van essentieel belang. Dit is nog belangrijker geworden door de COVID-19 pandemie. Naast dat het tellen van bezoekers veel informatie oplevert is het nu ook van belang om de veiligheid van bezoekers en personeel te garanderen. Met de hand tellen kost veel tijd en daarnaast is een foutje snel gemaakt. Dit kan anders! Maar hoe dan? Wij vertellen je het.

Waarom bezoekers tellen

Waarom het tellen van bezoekers tijdens een evenement belangrijk is? Bezoekers tellen tijdens een evenement geeft inzicht in hoeveel bezoekers op dat moment aanwezig zijn. Dit is belangrijk om de veiligheid te kunnen garanderen. Zeker in tijden van de COVID-19 pandemie hebben steeds meer evenementen een strikt limiet op het aantal bezoekers. Hierbij is het belangrijk om het aantal binnenkomende en uitgaande bezoekers makkelijk en nauwkeurig te meten. Daarnaast kunnen telsystemen informatie geven over wanneer er druktepieken zijn, hoe bezoekers zich over het terrein van het evenement verspreiden en van welke faciliteiten op welk moment gebruik gemaakt wordt. Hierdoor kan personeel ingezet worden waar deze het meest nodig is. Ook kunnen retail analytics gebruikt worden om bijvoorbeeld de kaartverkoop te optimaliseren. 

Hoe werkt een telsysteem

Een mensen teller, ook wel een klantenteller of bezoekersteller genoemd, kan gebruikt worden als telsysteem om op een nauwkeurige en betrouwbare manier bezoekers tijdens een evenement te tellen. Er zijn verschillende soorten klantentellers:

  • 3D stereoscopic counters: dit telsysteem maakt gebruik van twee lenzen. Hierdoor kan een dieptebeeld gevormd worden waarbij verschillende bezoekers als individuele bezoekers gemeten kunnen worden. Dit heeft het voordeel dat bezoekers die tegelijkertijd het terrein van het evenement opkomen nauwkeurig gemeten kunnen worden.
  • Infrared beam counters: dit telsysteem werkt met behulp van infraroodstralen. Hiermee kunnen binnenkomende en uitgaande bezoekers gemakkelijk gemeten worden. Omdat dit systeem makkelijk te installeren is en ook geschikt is voor buiten evenementen is dit een ideaal systeem voor evenementen.
  • Thermal counters: hiermee worden bezoekers gedetecteerd op basis van lichaamswarmte. Ook hierbij is het mogelijk om zowel in- als uitgaande bezoekers te meten. 
  • Object recognition: bij dit systeem identificeren sensoren objecten waarbij het dus meer meet dan personen alleen. Zo kunnen ook voertuigen of dieren gemeten worden. Dit kan meer inzicht geven in het gedrag van de bezoekers.

Doordat er veel verschillende soorten telsystemen bestaan is er altijd een telsysteem dat past bij ieder evenement (zowel binnen als buiten).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *