Refurbished computer

De voordelen van een refurbished computer

De meeste mensen hebben een computer of pc nodig, of dat nu voor werk, school of gamen is. Het is dan van groot belang om een computer of pc te kopen die passend is aan jouw wensen en behoeften.  Omdat mensen hun computers zo vaak gebruiken is het normaal dat deze over een aantal jaren vervangen moeten worden. Maar voor veel mensen kost een nieuwe computer of pc te veel geld om het constant te vervangen. Dan is een refurbished computer de oplossing.

Refurbished computers worden altijd volledig gecontroleerd en de beschadigde onderdelen worden ook vervangen; je krijgt een bijna nieuwe computer!

Zijn refurbished computers de moeite waard?

Helaas denken veel mensen nog steeds dat refurbished computers of pc’s minder goed zijn dan gloednieuwe computers. Dit is niet per se waar. Refurbished computers worden altijd door professionals gecheckt en getest op diverse punten voordat ze weer te koop worden gezet. Je geniet bij de aankoop van refurbished computers van verschillende voordelen.

Minder geld uitgeven

 Refurbished computers kunnen nooit voor de originele prijs worden verkocht. Het is mogelijk om een perfect werkende refurbished computer aan te schaffen voor een geweldige prijs. 

Refurbished computers kunnen net zo snel zijn als nieuwe computers 

Vaak merk je het verschil niet eens tussen een refurbished computer en een nieuwe computer. De meeste mensen gaan ervan uit dat refurbished computers heel traag zijn. Dit is echter niet waar. Er zijn talloze tests geweest waarbij de ene persoon een nieuwe computer gebruikte en een andere een refurbished computer, op basis van snelheid en de taken die ze op elke computer uitvoerden, konden ze het verschil tussen de twee niet zien. 

Milieuvriendelijkheid 

Als je een refurbished pc koopt, krijg je niet alleen een kwaliteitsproduct voor een lagere prijs, je helpt ook het milieu. Ten eerste vermindert het de hoeveelheid elektronisch afval omdat de levenscyclus van apparaten op deze manier veel langer wordt. Het vermindert ook de vraag naar nieuwe computers en pc’s, wat op zijn beurt helpt om de grondstoffen van de aarde te behouden. Met andere woorden: door refurbished te kopen, draag je bij aan het verbeteren van onze planeet. 

Veelzijdigheid 

Iedereen heeft zijn laptop voor iets anders nodig en daar letten mensen op bij het kiezen van een nieuwe laptop. Als je een ontwerper bent, moet je ervoor zorgen dat jouw computer over de juiste ruimte en hulpmiddelen beschikt om jouw werk te kunnen doen. Dit zou ook een refurbished computer kunnen zijn. 

Garantie 

Een andere misvatting over refurbished computers is dat je geen garantie krijgt. Dit is ook niet waar. Veel refurbished computers en pc’s worden geleverd met een garantie, maar de duur van de garantie hangt af van waar je het koopt. Als de oorspronkelijke fabrikant een product repareert en doorverkoopt, is de garantie waarschijnlijk minimaal 1 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *