E-fulfilment: de software voor je webshop

Heb je wel eens gehoord van e-fulfilment? Dit is een term die veel voorkomt binnen de e-commerce. E-fulfilment biedt o.a. software om de logistiek van je bedrijf te automatiseren. Als webshop beheerder kun je een fulfilment bedrijf inschakelen om de logistiek van je webshop te regelen.

Wat doet een e-fulfilment bedrijf precies voor je?

Een fulfilment dienstverlener biedt je een oplossing op maat voor alle logistiek achter je webshop. Dit gaat om verschillende dingen zoals, voorraadbeheer, verzending, retourverwerking, orderpicking en natuurlijk fulfilment software. E-fulfilment zorgt voor het hele proces vanaf dat een klant een product besteld op je website, totdat het aan huis wordt afgeleverd.

Wanneer is het slim om e-fulfilment uit te besteden?

Als je merkt dat je webwinkel steeds groter wordt en je steeds meer tijd kwijt bent aan het inpakken en versturen van je bestellingen dan wordt het misschien tijd voor e-fulfilment. Als je net bent begonnen met je webshop kun je dit allemaal nog makkelijk zelf doen, maar naarmate je groter wordt is het aan te raden om een bedrijf in te schakelen.

Betere klantervaring

Het gebruik van webshop fulfilment leidt vaak tot een betere klantervaring. Fulfilment bedrijven zijn namelijk gespecialiseerd in webshop logistiek en kunnen deze processen automatiseren. Hierdoor gaat alles sneller en makkelijker. Voor de klant wordt het ook makkelijker om een bestelling te plaatsen en verzendingen komen op tijd aan.

Opschalen tijdens drukke dagen

Daarnaast is het handig dat je makkelijk kunt opschalen in drukke periodes. Ook kunnen pakketjes in de avond worden bezorgd en kun je gebruik maken van ophaalpunten. Bovendien blijft je webwinkel draaien, ook al ben je zelf niet aan het werk.

Geen opslagruimte meer nodig

Een ander groot voordeel is dat je geen opslagruimte voor dit proces meer nodig hebt. Dit scheelt enorm. Met e-fulfilment wordt de opslag en het voorraadbeheer uit handen genomen. Hierdoor kan snelle levering gegarandeerd worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.