Een webinar organiseren? Dit is wat je allemaal nodig hebt

Gaat u een webinar organiseren of zit u hierover na te denken? Heeft u vragen zoals “Wat heb ik allemaal nodig?” Of  “Waar moet ik op letten?” Lees dan snel verder in dit artikel lichten wij namelijk uit wat je allemaal nodig hebt om een succesvolle webinar te organiseren.

Benodigdheden

Als organisator van een webinar heeft u vele verschillende dingen nodig. Allereerst heeft u een computer of laptop met een harddrive nodig om de techniek van de software te ondersteunen en te kunnen draaien. Uw klanten, personeel of gasten hebben enkel een apparaat (computer, laptop, tablet of telefoon) nodig waarop zij internetverbinding hebben en in kunnen schakelen naar jouw webinar. Echter kunt u hiervoor ook speciale apps of koppelingen gebruiken mocht dit makkelijker zijn.

Daarnaast heeft u naast een goede computer ook een microfoon en camera nodig. Tegenwoordig heeft elke laptop wel een ingebouwde camera en microfoon, maar niet elke webcam is geschikt om een goede webinar te geven. Zo moet u rekening houden met de resolutie en geluidskwaliteit van deze camera. Daarom is het soms handig om een aparte webcam of camera aan te schaffen.

De software

Naast de hardware heeft u ook goede software nodig. U kunt gebruik maken van de cloud maar zorg er in dat geval wel voor dat u over een stabiele en snelle internetverbinding bezit. Niets is vervelender dan een haperende of niet goed werkende webinar. U kunt in dit geval het beste kiezen voor ofwel glasvezel of wel kabelverbinding. Daarnaast moet u ook een snelle internetpakket hebben om ook genoeg snelheid te hebben welke de programma’s voor zo’n webinar kunnen draaien.

Lijkt het je toch wat ingewikkeld, dan is het wellicht een idee een bedrijf in te huren die over de juiste materialen en u kunt helpen een succesvolle webinar te organiseren. Neem bijvoorbeeld een kijkje op yourwebinar.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *