Met jouw onderneming migreren naar de cloud; wat komt daarbij kijken

Met jouw onderneming migreren naar de cloud; wat komt daarbij kijken

Heb je onlangs besloten om je bedrijf, of een deel ervan, naar de cloud te migreren? Heb je alleen werkelijk geen flauw idee wat hier allemaal bij komt kijken en waar je überhaupt moet beginnen? Geen zorgen, de hulptroepen zijn onderweg. Allereerst is het goed om te weten dat er geen standaardweg is die voor iedere onderneming hetzelfde is. Waar iedere onderneming verschilt, verschilt ook de migratie naar de cloud voor iedere onderneming. Kun je wel wat hulp gebruiken bij jouw reis naar de cloud? Lees dan vooral verder.

Over de cloud

Laten we allereerst eens dieper ingaan op de cloud. Vandaag de dag is werken in de cloud geen onbekend fenomeen meer. Werken in de cloud is dan ook geen hype meer, maar meer een nieuwe vorm van werken. Toch zijn er nog steeds veel vragen over dit onderwerp. Wat is de cloud nu eigenlijk? De cloud kun je omschrijven als een netwerk dat een soort wolk van computers vormt met alle computers die erop aangesloten zijn. Hardware, software en gegevens worden in deze cloud beschikbaar gesteld op aanvraag. Enkele bekende clouddiensten zijn Google Drive, OneDrive en Dropbox. Maar ook Gmail en Facebook maken gebruik van clouddiensten.

Voordelen van de cloud

Waarom zou je met je onderneming naar de cloud migreren? Op deze vraag zijn behoorlijk wat antwoorden mogelijk, aangezien werken in de cloud vele voordelen met zich meebrengt voor je onderneming. Allereerst is uit onderzoek gebleken dat onderneming die geheel of gedeeltelijk migreren naar de cloud gemiddeld 20% kosten besparen. Dit komt doordat je als onderneming simpelweg een bedrag per maand betaalt voor het gebruik van de cloud. Een ander zeer groot voordeel is dat clouddiensten altijd en overal beschikbaar zijn. Of je nu in New York, Amsterdam of Peking bent; je hebt altijd toegang tot je gegevens in de cloud en kunt dus overal ter wereld werken. Daarnaast zijn clouddiensten oneindig schaalbaar. Heb je bijvoorbeeld meer opslagruimte nodig, dan kun je dit binnen enkele muisklikken regelen. Bovendien betaal je alleen voor wat je gebruikt. Tot slot is je data vaak beter beveiligd in de cloud dan wanneer deze op een lokale server staan.

Hulp bij migreren naar de cloud

Ben je klaar om de stap naar de cloud te maken? Dan kun je hiervoor het beste een professionele IT leverancier voor inschakelen. IT sourcing is namelijk verstandig om enkele redenen. Ten eerste kun je profiteren van lagere kosten, aangezien clouddienstverleners dankzij schaalvoordelen scherpe tarieven kunnen aanbieden. Bovendien zijn dit vaste maandelijkse kosten en zul je nooit geconfronteerd worden met onvoorziene uitgaven. Daarnaast houden jij en je personeel tijd over om te concentreren op de kernactiviteiten, wat de onderneming weer ten goede komt. IT uitbesteden aan een professionele IT leverancier zorgt tevens voor extra denkkracht en creativiteit. Ook zul je niet meer te maken hebben met onderheid aan server-, storage- en netwerkbeheer. Dit is allemaal in handen van de IT leverancier. Tot slot zorg je voor optimale beschikbaarheid van al je data en applicaties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.