Nieuwe telefoon voor een klein budget? Dit is waar je op moet letten

Nieuwe telefoon voor een klein budget? Dit is waar je op moet letten

Ben je op zoek naar een nieuwe telefoon, maar wil je hier niet al te veel geld aan uitgeven? Dan zijn er een aantal punten waar je op moet letten. We zien dat mensen steeds langer met hun smartphone doen dan voorheen. Als je dan een nieuwe telefoon gaat aanschaffen wil je natuurlijk wel dat je hier net zo lang en het liefst nog langer mee kunt doen dan je oude telefoon. Maar waar moet je bij aanschaf dan allemaal op letten? We leggen het je graag uit.

Nieuw of gebruikt?

De eerste vraag die je jezelf kunt stellen is of je voor een nieuwe telefoon gaat of voor een gebruikt toestel. Ga je voor een gebruikt toestel? Dan kun je kiezen tussen een tweedehands telefoon of een refurbished smartphone. Wij raden aan om dan voor een refurbished smartphone te gaan. Waarom? In aanschaf is een refurbished mobiel misschien wel iets duurder in vergelijking met een tweedehands toestel, maar je hebt wel meer zekerheden zoals 24 maanden garantie. We nemen bijvoorbeeld de iphone 8 refurbished. Wanneer je een refurbished iphone 8 koopt ben je stukken voordeliger uit dan wanneer je voor een nieuwe iphone 8 gaat. Het voordeel kan zelfs oplopen tot wel honderden euro’s. En dat is natuurlijk voordelig voor jouw kleine budget dat je beschikbaar hebt. Het is dus belangrijk om te overwegen of je voor een nieuwe of gebruikte telefoon gaat. 

Welk besturingssysteem?

Vervolgens is het belangrijk om na te gaan op welk besturingssysteem het toestel moet draaien. Het besturingssysteem IOS van Apple is over het algemeen erg prettig werken en een iPhone loopt zelden vast, maar Apple valt over het algemeen wel onder het duurdere segment smartphones. Telefoons die op Android werken zijn vaak al een stuk goedkoper in aanschaf. Het is natuurlijk ook compleet afhankelijk van welk besturingssysteem jij gewend bent om mee te werken.  

Hoeveel geheugen?

Moet het toestel over een groot geheugen beschikken? Dan is het natuurlijk logisch dat het toestel dan duurder is dan wanneer deze geen groot geheugen hoeft te hebben. Afhankelijk van waar je het toestel allemaal voor gaat gebruiken kun je besluiten hoeveel geheugen het toestel moet hebben. Maak je regelmatig foto’s, video’s en wil je ook jouw favoriete games kunnen spelen op jouw mobiel? Dan is het verstandig om te kiezen voor een toestel met veel geheugen. Houdt er dus wel rekening mee dat een toestel wat over 256gb beschikt duurder is dan een toestel met 32gb geheugen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.