Wat is PICO Neo 3

Wat is PICO Neo 3?

De Pico Neo 3 is de logische opvolger van de Pico Neo 2, een ook al bijzonder succesvolle VR headset. De Pico Neo 3 is ene standalone, 6DOF VR-headset en beschikt over een 4K-scherm. De Neo 3 is speciaal ontworpen voor zakelijk gebruik.

Twee keer zoveel prestatievermogen

De opvolger van de Pico Neo 2 is uitermate geschikt voor interactieve trainingen, onboarding en simulaties. Ten opzichte van de Neo 2 biedt de opvolger uiteraard weer een aantal verbeteringen en voordelen. Met de Neo 3 krijg je een van de meest meeslepende ervaringen aangeboden, zeker in zijn klasse. De nieuwe trots van Pico wordt aangedreven door het bekende Snapdragon XR2 platform. Dat is in vergelijking met de Snapdragon 845 in de Pico Neo 2 een duidelijke verbetering met twee keer zoveel prestatievermogen. Je zou kunnen zeggen dat de Neo 3 over ongeveer dezelfde chipset heeft als de Oculus Quest 2. 

Ook de aanwezigheid van een kiosk modus wordt als een voordeel gezien

Als kenners gevraagd wordt naar wat dan precies het voordeel is van de Pico Neo 3, dan worden steevast het 4K beeldscherm genoemd, net als de al genoemde Snapdragon XR2 chipset. Ook de aanwezigheid van een kiosk modus wordt als een voordeel omschreven, net als de inside oud tracking en het feit dat er geen account noodzakelijk is. De Pico Neo 3 wordt wel gezien als hét zakelijke alternatief van de Oculus Quest 2. Kies je voor de nieuwste versie van de Neo van Pico, dan kun je rekenen op een batterijduur van tussen de 2,5 en 3 uur. 

De verversingssnelheid is aanzienlijk verhoogd bij de Neo 3

Kijken we naar het indrukwekkende 4K scherm, dan hebben we te maken met een van de hoogst mogelijke resoluties in zijn categorie. De Neo 3 heeft ook een opvallende betere verversingssnelheid van 90 Hz. Deze sterk verbeterde vernieuwingsfrequentie met zeer hoge resolutie geeft de nieuwe Neo een werkelijk superieure kijkervaring, zeker afgezet tegen andere headsets. Ook geroemd wordt de inside oud tracking. Met speciale dank aan vier ingebouwde camera’s zijn externe trackers of sensoren niet langer noodzakelijk voor room scale VR. Zo zijn er beduidend minder hindernissen en kosten bij het opzetten en implementeren van dit indrukwekkende apparaat. 

Gebruikt een open Android besturingssysteem

De Neo 3 draait op een open Android besturingssysteem. Dat betekent dat je in staat bent om bepaalde eigenschappen die specifiek toepasbaar zijn voor bedrijfsgebruik te veranderen. Dan kun je denken aan het deactiveren van knoppen of het aan banden leggen van bepaalde gebruiksrechten. 

Alleen bedoeld voor zakelijk gebruik

Bij het lezen van de eigenschappen van de grote trots van Pico balen gebruikers in Europa toch best een beetje dat het alleen gebruikt mag worden voor zakelijk gebruik. Nog steeds ligt het in de lijn der verwachting dat op den duur ook privé gebruik gemaakt mag worden van de VR-headset. Duidelijkheid is daar echter niet over. De zakelijke gebruiker echter, is ondertussen dolblij met de verbeterde Neo 3. Maar dat zal je niet verrassen.
Bestel deze en andere VR headsets bij VR Expert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.