Digitale pasfoto maken met software? Bekijk hier de mogelijkheden

Misschien heb je er wel eens van gehoord: een digitale pasfoto. Meestal moet je deze aanleveren voor een pasje, zoals je OV-chipkaart of sportpas. Ook op je CV of LinkedInprofiel is het handig om een digitale pasfoto te hebben. Zoals je misschien weet, zijn er minder eisen verbonden aan het maken van een digitale pasfoto, dan aan een officiële pasfoto voor je ID of rijbewijs. Een digitale pasfoto maken kan je dus ook zelf. Maar hoe doe je dit? Dat zal in dit artikel duidelijker uitgelegd worden. 

Wat is een digitale pasfoto? 

Misschien ligt het voor de hand, maar een digitale pasfoto is de online variant van een normale pasfoto. Voor je ID-kaart, paspoort of rijbewijs heb je een officiële pasfoto nodig. Voor de rest mag je een niet-officiële pasfoto gebruiken. Hier zijn veel minder eisen aan verbonden. Zo’n niet-officiële pasfoto mag je dus zelf maken en je hoeft maar op een paar dingen te letten. Vaak is het vooral van belang dat je gezicht duidelijk op de foto staat, je duidelijk herkenbaar bent en dat de foto scherp is. 

De mogelijkheden? 

Het is vrij simpel om zelf een digitale pasfoto te maken. Volg de volgende stappen: 

1. Ga op een plek staan waar je een neutrale achtergrond hebt. Het beste is als er daglicht op je gezicht staat en er verder geen lampen aanstaan. Gebruik ook geen flits. 

2. Kijk in de lens houd je mond dicht. Je kunt licht glimlachen, maar wel met een dichte mond.

3. Controleer achteraf of de foto scherp is en of er niks geks aan te zien is. 

Tools 

Ben je toch onzeker of je het wel goed doet, of wil je het goed op formaat krijgen van de foto’s uitbesteden? Dan zijn er genoeg websites die je ondersteunen met het maken van ene digitale pasfoto.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *