Gebruik incassobureau Arnhem als jouw rechterhand

In sommige gevallen besluit je om een incassotraject te starten vanwege een openstaande factuur. Incassobureau Arnhem is gespecialiseerd in het gehele traject, waarbij je kan denken aan het innen van de vordering tijdens de debiteuren fase, maar ook tijdens de incassoprocedure en zij kunnen tevens ondersteuning bieden tijdens een dagvaardingsprocedure. Eigenlijk kun je zeggen dat als je een goed debiteurenbeheer voert de kans kleiner is dat er onbetaalde facturen zijn, maar je zult er vanzelf een keer tegen aan lopen. Over het algemeen is de relatie met de klant beschadigd als er een factuur ter incasso komt, maar maak deze keuze voor jezelf want jij moet ook jouw leveranciers betalen. 

De taken van incassobureau Arnhem

Incassobureau Arnhem kan meerdere dingen voor je betekenen. Je kunt een machtiging afgeven zodat zij het debiteurenbeheer oppakken uit jouw naam, zodat jij geen tijd en energie eraan kwijt bent. Een voordeel daarvan is dat er een goed en consequent beleid wordt gevoerd en dat als er een vervolgtraject moet worden gestart de lijntjes kort zijn. 

Als er een incassotraject lopend is en incassobureau Arnhem ondersteunt jou daarin, dan versturen zij vaak de ingebrekestelling en voeren zij de druk bij de debiteur op. Zij willen dan betaalafspraken maken, misschien een betalingsregeling, maar in elk geval willen zij concrete afspraken maken om de vordering binnen te halen. Op basis van de Wet Incassokosten wordt een deel van de kosten doorberekend en er wordt aangegeven dat een gerechtelijke procedure kan volgen als de betaling uitblijft. Eigenlijk neemt het incassobureau jouw administratieve taken omtrent de facturen over en is dus jouw rechterhand hierin. 

Kies voor een incassobureau dat bij jou past

Er is niets zo belangrijk dan een samenwerking waarbij er een goede klik is. Je schakelt een incassobureau in met een reden en ondanks dat het jouw laatste redmiddel is om een factuur betaald te krijgen, het is fijn als de samenwerking soepel kan verlopen. Het incassobureau Arnhem neemt een deel van jouw taken waar, dus eenvoudig schakelen is fijn, maar uiteindelijk zijn het wel jouw financiën en ook liquiditeit waar het bedrijf van afhankelijk is. Er is daarom ook vertrouwen nodig, want het is toch een deel van het hart van jouw bedrijf. Die geef je niet zomaar aan iedereen af.

Jouw rechterhand in geldzaken

Incassobureau Arnhem is eigenlijk jouw rechterhand in jouw debiteurenbeheer of in een later stadium in het incassotraject. Door haar specialisme kunnen zij zorgvuldig om gaan met jouw debiteurenbeleid, deze consequent opvolgen maar ook tijdig aan de bel trekken om een vervolgprocedure op te starten als de debiteur geen medewerking verleend. Zo word jij ondersteund, kun jij je richten op zaken die voor jou belangrijker zijn en is de kans dat je liquiditeitsproblemen krijgt door onbetaalde facturen vele malen kleiner. Wat heb je er weleens bij stilgestaan dat veel onbetaalde facturen voor jou een faillissement kunnen betekenen? Voorkom dat liever door specialisten hun vak te laten doen en jij je bezig te houden met jouw eigen vakgebied.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *