Wat zijn de voordelen van holografie?

Steeds meer bedrijven zijn op zoek naar manieren om hun content op een unieke methode aan hun doelgroep te tonen. Het maakt ook weinig uit in welke sector je actief bent, want vrijwel ieder bedrijf heeft er baat bij om een indrukwekkende en blijvende indruk achter te laten. Tweedimensionale afbeeldingen en video’s zijn lang niet meer uniek, omdat vrijwel ieder bedrijf zich bezighoudt met het creëren van content. Hoe onderscheid je jezelf dan en wat heb je ervoor nodig? Een mooie oplossing is om met holografie te werken, maar wat zijn dan de voordelen?

Wat is holografie?

Laten we eerst iets meer vertellen over holografie. De techniek maakt het mogelijk om objecten volledig driedimensionaal te tonen. In tegenstelling tot gewone afbeeldingen en 2D video kunnen hologrammen diepte en perspectief tonen, waardoor een realistischere en een unieke ervaring ontstaat. Ze hebben een hoog niveau van detail en realisme. Ze kunnen informatie bevatten over de textuur, de reflecties en de vorm van een object, waardoor ze een levensecht en vooral goed beeld geven. Dit maakt holografie waardevol in verschillende sectoren. 

Interactie met je potentiële klanten

Met holografie kun je ook de interactie opzoeken met je potentiële klanten. Ook met bestaande klanten of met medewerkers. Als voorbeeld nemen we een interactieve presentatie van een gloednieuw product waar je klanten hoogstwaarschijnlijk meer vragen over hebben. Door vragen te stellen of om bepaalde keuzes op het display te selecteren, kan een holografische projectie van bijvoorbeeld een woordvoerder of een verkoper voorgeprogrammeerde antwoorden geven. Daarnaast is het ook mogelijk om live te broadcasten, waardoor je dus echt de interactie met je publiek kunt opzoeken.

Holografie is breed toepasbaar

Holografie is ook breed toepasbaar. In bepaalde sectoren wordt holografie gebruikt voor medische doeleinden, om bijvoorbeeld een lastige case beter in kaart te brengen, terwijl de bouw en projectontwikkelaars er baat bij hebben om bijvoorbeeld al een pand te visualiseren, terwijl de eerste paal nog in de grond moet worden geheid. Daarnaast kun je er ook mee presenteren, verkopen en bijvoorbeeld een concert mee organiseren waarbij de artiesten als holografische projecties op het podium staan.

Wat heb je nodig?

Holografie is geen eenvoudige techniek en je hebt daar wel het een en ander voor nodig. In ieder geval heb je de mogelijkheden nodig om holografische projecties te kunnen tonen. De holobox is daarin een goede oplossing, want de holobox is feitelijk een box waarin geprojecteerd kan worden. In steeds meer winkels, winkelcentra en -straten en in concertgebouwen, vind je holoboxen die worden ingezet voor verschillende doeleinden. Bijvoorbeeld om een nieuw product te promoten of om juist een artiest op het podium te krijgen, terwijl die niet fysiek aanwezig is. Steeds meer bedrijven investeren in holoboxen, maar voor een groot aantal bedrijven is het nog een stap te ver om in deze toch wel prijzige oplossingen te investeren. Dan is er nog altijd een goed alternatief, want veel specialisten in holoboxen bieden de mogelijkheid aan om een exemplaar of meerdere te huren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *