in de cloud werken

In de cloud werken: wat is het en wat zijn de voordelen?

Je hebt er vast wel eens van gehoord; in de cloud werken. Maar wat is het precies? En waarom is iedereen er zo enthousiast over? In dit artikel kom je er meer over te weten!

Wat is ‘in de cloud werken’?

Vroeger sloeg iedereen bestanden op op zijn/haar eigen computer. Er zijn nog steeds veel mensen die dit doen. Wanneer je ‘in de cloud’ werkt, sla je al je bestanden e.d. online op, op een externe server. Maar waarom zou je dit doen?

De voordelen van in de cloud werken

Wanneer je alles op je harde schijf opslaat, zijn er een aantal problemen die zich voor kunnen doen. Als je computer bijvoorbeeld crasht of gestolen wordt, ben je al je documenten kwijt. Ook kun je op een andere computer of ander apparaat niet bij je bestanden. Hiervoor zul je dus alles handmatig over moeten zetten.

Wanneer je in de cloud werkt, maak je altijd automatisch een online backup. Wanneer je computer dus crasht of gestolen wordt ben je je bestanden niet kwijt. Ook kun je zelf overal bij je bestanden, en je collega’s ook wanneer je hen hiervoor toegang geeft. Wanneer je dus in teamverband samenwerkt hoef je niet steeds alles naar elkaar toe te mailen! Ook kun je allemaal tegelijk in hetzelfde bestand werken zonder problemen. Het bestand wordt dan automatisch bijgewerkt. Geen gedoe meer dus met verschillende versies naar elkaar sturen en vervolgens in de verkeerde versie werken! 

Tot slot bespaard in de cloud werken opslagruimte op je PC. 

Nadelen van in de cloud werken?

Klinkt goed, dat in de cloud werken! Nu vraag je jezelf waarschijnlijk af of er ook nadelen aan zitten. Het enige nadeel van in de cloud werken dat wij kunnen bedenken, is dat je altijd toegang tot internet nodig hebt. Echter is dit in de huidige tijd waarin we leven geen probleem. Vrijwel overal waar je in Europa komt is een goede internetverbinding beschikbaar. Natuurlijk kan het wel eens voorkomen dat de internet niet werkt, maar met de hedendaagse technologie is dit meestal binnen enkele minuten weer opgelost.

Cloud werkplek op zetten

Wil je een cloud werkplek voor je bedrijf op laten zetten? Dan kan NL-XS je helpen, dit is een ICT bedrijf in Breda! Het uitbesteden van dergelijke ICT zaken is namelijk verstandig om valkuilen te voorkomen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.