Waarop letten bij het vergelijken van voorraadbeheer software?

De voorraad groeit en groeit, de zaken gaan steeds beter en het is tijd om het beheer van de voorraad nog beter te structureren door een voorraadbeheer systeem te gaan gebruiken. Hierbij heeft u keuze uit tal van programma’s waarmee de voorraad kan worden bijgehouden. En daar zit zeker een degelijk programma bij dat ook voor uw bedrijf geschikt is! Bij het vergelijken van verschillende programma’s zijn er echter wel een aantal dingen waar u vooral op dient te letten.

Offline en offline programma’s

De eerste vraag die u zichzelf zult willen stellen, is of het programma vanaf meerdere locaties toegankelijk moet zijn. Is dat het geval, dan kiest u bij voorkeur voor een online voorraadbeheer programma. Heeft u voldoende aan een programma dat u op een laptop of desktop kunt installeren, dan kunt u daarmee wat besparen. Online programma’s zijn namelijk (doorgaans) wat hoger geprijsd dan offline software.

Koppelingen met andere programma’s

Veel voorraadbeheer programma’s hebben de mogelijkheid om gekoppeld te worden met andere programma’s die u gebruikt. Denk hierbij aan een factureersysteem of een boekhoudprogramma. Zeker wanneer u meerdere programma’s gebruikt, kan het zeer efficiënt zijn om deze met de software te koppelen.

Gericht op uw bedrijfsvoering / branche

Veel programma’s zijn ontwikkeld met een bepaalde branche in gedachten. Dit kan een distributiecentrum zijn, een warenhuis of een verfwinkel.  Het is dus goed mogelijk dat er voor uw branche specifieke voorraadbeheer software beschikbaar is.

Functies en flexibiliteit

Des te meer u met het programma kunt, des te hoger de kosten zijn. Let erop dat u geen programma aanschaft waar veel meer functies in beschikbaar zijn dan u nodig heeft. U betaalt dan immers voor iets dat u niet snel zult gebruiken. Daarnaast is het natuurlijk prettig dat u zoveel als mogelijk instellingen in de software kunt aanpassen.

Veel programma’s bieden u de mogelijkheid de software eerst gratis uit te proberen. Is dat ook het geval bij de software die u op het oog heeft, neem dan geen overhaaste beslissingen. Probeer de software eerst uit, zodat u precies weet wat u aanschaft. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *