Waarvoor dienen backlinks?

Als je weet wat linkbuilding is dan heb je vast wel een keer gehoord van backlinks. Het is een van de belangrijkste links binnen linkbuilding en is onderdeel van externe linkbuilding. Daarnaast is linkbuilding onderdeel van de zoekmachine optimalisatie (SEO) van Google. Dit bepaalt de zoekresultaten en hier wil je met je website natuurlijk hoog in staan. Er zijn 200 verschillende factoren binnen de SEO die bepalen waar je komt te staan.

Een van de bekendste en ook gelijk de belangrijkste is linkbuilding. Hierbij worden meerdere links gebruikt die ergens naar verwijzen, de backlinks zijn hier het belangrijkste en deze verwijzen naar je eigen website. Wat zijn goede backlinks? Waar plaats je een backlink in? Kun je dit uitbesteden? Al deze vragen worden in dit artikel behandeld en krijg je hier ook een antwoord op.

Wat zijn goede backlinks?

Je kunt natuurlijk honderden backlinks plaatsen in verschillende stukken content, maar er is een grote kans dat Google hiervan de waarde niet inzit. Hoe komt dat? Dit komt doordat Google het juist van belang vindt dat de backlinks van een goede kwaliteit zijn. Dit betekent dat de links in een relevant stukje content staat en op een relevante externe website. Op deze manier krijg je meer autoriteit als website en kan Google dit ook daadwerkelijk zien.

Zorg er daarom voor dat je een goed linkprofiel aanmaak waarin je meerdere relevante website op heb staan die je kunt gebruiken. Door veel backlinks te plaatsen in verschillende externe plekken van een hoge kwaliteit kun je veel autoriteit krijgen voor je website. Dit zorgt ervoor dat je een hogere positie in Google kunt bemachtigen.

Hoe vind je relevant websites voor je backlinks?

De vraag is natuurlijk hoe je relevant websites voor je backlink vindt. Eerst moet je kijken waar je website zich mee bezig houdt. Verkoop jij hondenproducten? Dan moet je geen backlink plaatsen in een website waar het gaan om het zakenleven. Kijk vooral naar websites waar het gaat over honden of in het algemeen over huisdieren. Hoe relevanter de bron waar je vanuit verwijst, hoe meer autoriteit de backlink geeft voor je website. Door al deze websites met relevantie op te slaan kun je zorgen voor een goed linkprofiel.

Doe je het zelf of besteed je het uit?

Zoals je leest is linkbuilding met backlinks moeilijk en vereist het vooral veel tijd. De vraag is dan natuurlijk of je het zelf doet of uitbesteedt aan een derde partij. Doordat je weinig ervaring hebt op dit gebied is het verstandig om dit uit te besteden aan een marketing bureau. Op dit gebied hebben ze vaak specialisten die precies weten hoe ze dit moeten aanpakken. Het grootste voordeel dat een marketingbureau heeft is dat ze veel connecties hebben. Een voorbeeld van een marketing bureau met een groot netwerk is Ranking Masters. Vaak hebben ze al een bestaand linkprofiel waar jouw website goed in past. Voor alles is er wat en ze weten ook wat relevant is voor je bedrijf. Op deze manier bespaar je kosten en vooral veel tijd wat je weer kunt steken in andere zaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *